Zonnepanelen reinigen

Offerte aanvragen Bel: 071 202 1001

Noordwijk, Rijnsburg, Voorhout, Katwijk, Lisse, Hillegom

Zonnepanelen professioneel laten reinigen?

Schoonmaakbedrijf Noort is voornameljk actief in Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Rijnsburg, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Lisserbroek, Hillegom, De Zilk, Oegstgeest, Warmond.

Reiniging met osmosewater

Voor de reiniging van de zonnepanelen werken we met een telescopische steel met een borstel en gedemineraliseerd water. De borstel heeft een zeer groot contactoppervlak, geschikt voor het schoonmaken van zonnepanelen.

Reinig uw zonnepanelen rond maart-april

De beste tijd om zonnepanelen te reinigen is maart-april. De zes zonnigste maanden van het jaar zijn ze dan schoon. In deze maanden wekken ze zo'n 75% van de totale energie per jaar op.

Regelmatig reinigen, hoog rendement

Een recent onderzoek naar het schoonmaak onderhoud van zonnenpanelen van het TNO in Nederland heeft aangetoond dat er na één jaar door vervuiling een rendementsverlies ontstaat van 4,4% tot 7,7%.

Is het nodig om zonnepanelen te reinigen?

Het verlies door slechts een heel dun laagje vervuiling kan flink oplopen. Zeker bij een groter aantal panelen. Een laagje stof zal met een flinke regenbui van de panelen af spoelen. Aangehecht vuil doet dit niet. Denk aan atmosferische vervuiling zoals de uitstoot van verkeer en industrie, roet van haardvuur of brand, algen, en vogelpoep. Dit dunne laagje atmosferische vervuiling zie je van een afstand meestal niet. Maar het bouwt zich langzaam op. Na verloop van tijd blijft steeds meer vuil en stof hangen aan deze atmosferische vervuiling.
Wist u dat de meeste zonnepanelen bestaan uit drie clusters, ook wel strings genoemd? Wanneer er een klein deel van de zonnecellen van één string bedekt is, zullen de overige zonnecellen in die string daar ook nadeel van hebben.

Oorzaken van vervuiling

  • Uitstoot verkeer/industrie (roetdeeltjes)
  • Zout en fijn stof afzettingen (duinen en bollenvelden)
  • Algen (met name de onderrand van het zonnepaneel)
  • Insectenvervuiling (met name van bijen en vliegen)
  • Roetdeeltjes (haardvuur, brand)
  • Spoorwegen (roest)
  • Vogelpoep
  • Bladeren
  • Sahara stof

Specialist in werken op hoogte


Telescopisch reinigen

Zonnepanelen zijn goed te reinigen met het telewash-systeem (Tuckerpole) Feitelijk is dit is een borstel aan een lange stok, gevoed met puur water. We gebruiken dit sinds 2005.

Rope Access

Met professionele abseil-uitrusting en valbeveiliging het dak op. Hiermee is Noort sinds 2019 in het bijzonder onderscheidend van vele andere in de schoonmaakbranche.

Hoogwerker

Noort is sinds 2007 met inzet van hoogwerkers gaan werken. Grote aantallen zonnepanelen die lastig te bereiken zijn kunnen soms beter worden gereinigd met een hoogwerker.

Voordelen

Een vast aanspreekpunt

Kiest u voor Noort, dan kiest u voor Edwin Noort en niet, zoals bij grotere bedrijven, wisselend personeel.

Goed gereedschap

Degelijke en professionele tools voor een efficiente, gezonde werkmethode.

Verantwoord en milieubewust

Noort is zeer vooruitstrevend op het gebied van verantwoord, milieubewust en gezond werken.

Heldere facturatie

Achteraf betalen via een factuur per email. Geen vage contante betalingen en geschreven bonnetjes!

De prijs voor het reinigen van zonnepanelen: vanaf 75,- inclusief b.t.w.

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte/prijsopgave aan. Stuur ons een paar foto's van de zonnepanelen, dan sturen we u een prijsopgave toe.

Contact opnemen

De Hooge krocht 133, 2201 TS, Noordwijk

071-2021001

Het bericht is verstuurd. Bedankt!