Zonnepanelen reinigen

Offerte aanvragen Bel: 071 202 1001

Duin- en bollenstreek

Zonnepanelen professioneel laten reinigen?

Met het grondig schoon maken van zonnepanelen ben ik u graag van dienst. Ons werkgebied is: Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Rijnsburg, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Lisserbroek, Hillegom, De Zilk, Oegstgeest, Warmond.

Reiniging met demiwater/osmosewater

Voor de reiniging van de zonnepanelen werken we met een telescopische steel met een borstel en gedemineraliseerd water. De borstel heeft een zeer groot contactoppervlak. Via een pomp wordt met het pure water geborsteld en gespoeld tot het oppervlak vrij is van vuil.

Hogere opbrengst na reiniging

Na het reinigen zullen de panelen meer zonne-energie omzetten in stroom. De beste tijd om zonnepanelen te reinigen is maart-april. De zes zonnigste maanden van het jaar zijn ze dan schoon. In deze maanden wekken ze zo'n 75% van de totale energie per jaar op.

Regelmatig reinigen levert hoog rendement op

Een recent onderzoek van het TNO in Nederland heeft aangetoond dat er na één jaar door vervuiling een rendementsverlies ontstaat van 4,4% tot 7,7%.

Is het nodig om zonnepanelen te reinigen?

Het verlies door slechts een heel dun laagje vervuiling kan flink oplopen. Zeker bij een groter aantal panelen. Een laagje stof zal met een flinke regenbui van de panelen af spoelen. Aangehecht vuil doet dit niet. Denk aan atmosferische vervuiling zoals de uitstoot van verkeer en industrie, roet van haardvuur of brand, algen, en vogelpoep. Dit dunne laagje atmosferische vervuiling zie je van een afstand meestal niet. Maar het bouwt zich langzaam op. Na verloop van tijd blijft steeds meer vuil en stof hangen aan deze atmosferische vervuiling.
Wist u dat de meeste zonnepanelen bestaan uit drie clusters, ook wel strings genoemd? Wanneer er een klein deel van de zonnecellen van één string bedekt is, zullen de overige zonnecellen in die string daar ook nadeel van hebben.

Oorzaken van vervuiling

  • Uitstoot verkeer/industrie (roetdeeltjes)
  • Zout en fijn stof afzettingen (duinen en bollenvelden)
  • Algen (met name de onderrand van het zonnepaneel)
  • Insectenvervuiling (met name van bijen en vliegen)
  • Roetdeeltjes (haardvuur, brand)
  • Spoorwegen (roest)
  • Vogelpoep
  • Bladeren

Specialist in werken op hoogte


Telescopisch reinigen

Met het telewash-systeem, ook wel Tuckerpole genoemd, reinigen we sinds 2005 vele soorten oppervlakken zoals ramen, gevels, zonnepanelen.

Rope Access

Met professionele abseil-uitrusting en valbeveiliging het dak op. Hiermee is Noort sinds 2019 in het bijzonder onderscheidend van vele andere in de schoonmaakbranche.

Hoogwerker

Noort is sinds 2007 met inzet van hoogwerkers gaan werken. Dus zoekt u een schoonmaakbedrijf dat overweg kan met een hoogwerker?

Klantenreviews

Voordelen

Een vast aanspreekpunt

Kiest u voor Noort, dan kiest u voor Edwin Noort en niet, zoals bij grotere bedrijven, wisselend personeel.

Goed gereedschap

Vakmanschap is de belangrijkste, maar ook (meestal lichtgewicht) materialen zijn heel belangrijk.

Ergonomisch werken

Noort is zeer vooruitstrevend op het gebied van ergonomisch werken. Dus een hoge efficiency!

Heldere facturatie

Achteraf betalen via een factuur per email. Geen vage contante betalingen en geschreven bonnetjes!

Benieuwd naar de prijs?

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte of prijsopgaaf aan. Wij maken graag een passende oplossing dat voor u en uw woning of bedrijfspand geschikt is.

Contact opnemen

De Hooge krocht 133, 2201 TS, Noordwijk

071-2021001

Het bericht is verstuurd. Bedankt!